Eerste Hulp Bij Omgevingswet

Omgevingswet in de praktijk

De Omgevingswet wordt vaak gezien als een lastig onderwerp. Louter helpt om dit lastige onderwerp op een speelse wijze aan te vliegen.

Een tijdje terug hebben we een spel ontwikkeld. Het Omgevingswetspel. Met behulp van kaarten speelt men met het Omgevingswetspel bestaande scenario’s na en helpt het om in de rol van een ander te kruipen. Ons spel wordt telkens weer op maat gemaakt waardoor de gespeelde scenario’s altijd herkenbaar zijn. Intussen hebben we het spel al bij meerdere gemeenten in mogen zetten. Bij de gemeente Nissewaard en de gemeente Asten was men zeer enthousiast. Daar zagen we ambtenaren en raadsleden samen aan tafel de verschillende uitdagingen spelen. Gezien de actuele thema’s die op tafel gespeeld werden, kwamen er interessante discussies op gang.

De gemeente Asten kwam bij ons met de vraag of wij hen konden helpen met de nieuwe Omgevingsvisie. Met name het proces om te komen tot een Omgevingsvisie. Hier aarzelden wij niet over en gingen direct aan de slag met een afwijkende vorm van het Omgevingswetspel. In plaats van kaarten kwamen we dit keer met blokken. Deze blokken representeren de verschillende processtappen die genomen dienen te worden om te komen tot een Omgevingsvisie. Het was aan de deelnemers, in dit geval ook een gevarieerd gezelschap, om het proces zo efficiƫnt mogelijk in te richten. Hiervoor moesten ze letterlijk gaan bouwen met blokken. Een luchtige en speelse manier om een complex onderwerp aan te vliegen.
Tijdens deze themabijeenkomst in Asten zijn we tot mooie resultaten gekomen. Zo heeft het de gemeente geholpen bij het stellen van prioriteiten en is men met elkaar de dialoog aangegaan. Voor meer resultaten, zie het verslag van de avond.

Louter denk graag mee aan creatieve oplossingen. Heeft uw organisatie moeite met bepaalde vraagstukken? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

mm

Louter

Eerste Hulp bij Omgevingswet is een initiatief van Louter. Wij zijn een bureau dat is gespecialiseerd in gebiedsontwikkeling, met de Omgevingswet als een van de expertisevelden.

Voor meer informatie, bel 073 6818191.

Wil ook jij gaan bouwen aan de Omgevingswet?
Bel Louter.